Pravila privatnosti

Posvećujemo veliku pozornost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Osobne podatke korisnika nikad ne skupljamo niti obrađujemo, osim ako ih korisnici nisu eksplicitno učinili dostupnima. Obrada osobnih podataka temelji se na jednoj od zakonitih osnova obrade.

Osobnim podacima smatraju se podaci kojima se korisnici mogu identificirati, poput imena, spola, adrese, e-maila ili poštanske adrese i drugog. Mi ne prikupljamo Vaše osobne podatke osim u slučaju kada ste ih sami učinili dostupnima, čime pristajete odnosno dajete privolu na njihovo korištenje u točno navedene svrhe (članak 6. stavak 1. Opće uredbe o zaštiti podataka).

U tom slučaju Vaše osobne podatke koristit ćemo za potrebe tehničkog upravljanja internetskim stranicama, analize te dostave općih i individualiziranih ponuda, s ciljem da Vam se omogući pristup posebnim informacijama, proizvodima ili uslugama te za potrebe komunikacije.

Na svojoj web stranici koristimo tehnologiju takozvanih internetskih kolačića kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez korištenja kolačića.

Kolačići (engl. cookies) omogućuju prikupljanje statističkih podataka o ponašanju korisnika na Internet stranicama, npr. na kojim dijelovima Internet stranice se korisnici zadržavaju najduže, a na kojim najkraće; koji se Internet preglednik (Internet Explorer, Opera, Safari, Google Chrome ili Firefox) koristi i slično.

Kolačić je mali paket podataka poslan sa poslužitelja  na računalo korisnika, a služi kao anonimni identifikator. Svrha kolačića je poboljšanje korisničkog iskustva prilikom upotrebe Internet stranice.

Podaci pohranjeni korištenjem kolačića ne sadrže osobne detalje iz kojih bi se mogao utvrditi identitet korisnika. Suglasnost za kolačiće na našoj web stranici možete povući kada god želite. Kolačiće možete obrisati ili blokirati kroz svoj internetski preglednik ili koristeći druge programske dodatke.

Napominjemo kako onemogućavanje svih kolačića može uzrokovati probleme u funkcioniranju većine stranica, pa tako i naše web stranice. Napominjemo kako se neki podaci, poput vrste preglednika koji koristite, broja posjeta, prosječnog vremena provedenog na stranicama, pregledavani sadržaj i slični obrađuju automatski prilikom pristupa stranici i koriste se isključivo u svrhu unaprijeđenja funkcionalnosti naše stranice.

Korisnik odlučuje koje će podatke o sebi učiniti nama dostupnima, a u slučaju promjene bilo kojeg Vašeg osobnog podatka molimo Vas da nas o promjenama obavijestite u pisanom ili elektroničkom obliku.

Po primitku izjave o povlačenju privole, pisanim putem ćemo potvrditi primitak, a osobni podaci koji su obuhvaćeni izjavom o povlačenju se više neće obrađivati počevši od datuma povlačenja privole. Napominjemo kako sve obrade i/ili prijenosi učinjeni do datuma povlačenja privole i dalje ostaju pravno valjani.

Osim prava na povlačenje privole korisnici, u skladu s važećim propisima o zaštiti podataka, imaju pravo na pristup i potvrdu u vezi s osobnim podacima, pravo na ispravak, pravo brisanja (“pravo na zaborav”), pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost podataka te pravo na prigovor nadzornom tijelu za zaštitu podataka.

Ulažemo velike napore kako bi osigurali sigurnost osobnih podataka te usklađenost s važećim propisima o zaštiti podataka poput Opće uredbe o zaštiti podataka, Zakona o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka i drugo. Napominjemo kako su Vaši podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenog pristupa i neovlaštenog izdavanja.